Svenljunga

I Svenljunga har vi den lilla kommunens fördelar, nära till varandra, till idéerna och till besluten. Njut av bad och fiske i våra 300 sjöar eller ströva i härlig natur.

Svenljunga är en attraktiv kommun för de som vill ha livskvalitet och goda möjligheter att förena arbete och studier med familj, vänner och fritidsaktiviteter.

I Svenljunga hittar du ett rikt och diversifierat näringsliv. Starka företag som Blåkläder, Västkuststugan, Mjöbäcksvillan, Elmo Leather och Star Trading är alla startade av entreprenörer i kommunen. Bygdens långa tradition av entreprenörsanda understryks även genom GeKås grundare, Svenljungasonen Göran Karlsson.

Genom att komplettera varandra och arbeta tillsammans, har framgångsrika kluster utvecklats. I söder finns ett av Västsveriges starkaste fästen inom byggbranschen; i centralorten och norrut samlas starka företag inom logistik och handel.

Bygdens samarbetsanda har möjliggjort ett rikt föreningsliv och en fullmatad evenemangskalender.Välkommen till den sydligaste kommunen i Västra Götaland. Nära till lugn men också till stadspuls.

Rulla till toppen