Mark

I Marks kommun finns kombinationen av en urstark ekonomi och en tillväxt geografiskt åt alla håll och kanter. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls.

Sett till utbildningskvaliteten totalt sett i kommunen, är denna mycket god. För eleverna i åk 9 vårterminen 2016 återfinns Mark på plats 55 av 290 kommuner.

Mark är en plats att växa på. I kommunen finns företag inom flera olika branscher, många inom den textila tillverkningen som också präglar mycket av Marks kulturarv. Marks kommun har en låg andel arbetslösa. En stor andel är sysselsatta inom tillverkning- och utvinningsindustrin, men även jordbruk, byggindustri, energi och handel sysselsätter många.

Tack vare det gynnsamma geografiska läget med Borås, Göteborg och Varberg samt Landvetter flygplats och lägre bostadspriser jämfört med storstäderna, attraherar Marks kommun nya kommuninvånare. Marks kommun växer och kommunen har ett bostadsförsörjningsprogram med målet att erbjuda ett varierat utbud av boenden i alla delar av kommunen. Här finns en gymnasieskola som erbjuder såväl teoretiska som praktiska utbildningar och har dessutom ett idrottsprogram med riksintag.

I Marks kommun ska alla få tillgång till god kultur och en meningsfull fritid. Här finns ett rikt föreningsliv som engagerar många människor. Mark erbjuder dessutom fantastiska naturupplevelser med milsvida skogar, dalgångar, sjöar och åar. Sammantaget inbjuder detta till spännande aktiviteter i vildmarken, men även till att koppla av och bara njuta av läge för det goda livet i Mark. Marks kommun har ett rikt föreningsliv som engagerar många människor. Exempel på detta är Marbobasket som spelar i högsta damligan. Handboll, fotboll, golf och innebandy är andra stora sporter med många utövare i kommunen. Under sommarhalvåret arrangeras flera stadsfestivaler runt om i kommunen. Andra dragplåster för boende såväl som besökare är Rydals museum och de många textilbutikerna.

Rulla till toppen