Vårgårda

Vårgårda är en kommun mitt i Västergötland. Tillgängligheten till den vackra och lantliga naturen kombineras med närheten till de större städerna i Västsverige som du når inom en timma med bil eller med tåg. Kommunen har strax över 11000 invånare varav hälften av dessa bor på landsbygden.

Tillverkningsorten

Vårgårda är en tillverkningsort och är känt för sitt goda näringslivsklimat och har i många år placerat sig väl i Svenskt näringslivs ranking över Sveriges bästa näringslivsklimat. Här finns stora industrier som Autoliv, Gustavsberg, Sundolitt och Lantmännen Doggy m fl. Företagen samarbetar i det lokala näringslivsnätverket Center of Innovation.

”Det finns goda pendlingsmöjligheter med tåg eller buss till Alingsås, Göteborg och Skövde.”

Fritidsliv

Kommunen har ett rikt föreningsliv som är engagerade i samhällsutvecklingen i kommunen. Bland annat i den ideella föreningen Destination Vårgårda, där föreningar, näringsliv och kommun samarbetar för att utveckla besöksnäringen i kommunen. I kommunen finns fotbollsplaner, inomhushall för fotboll, sporthallar, ishallen , tennishall och golfbana, Handboll, fotboll, Ishockey, Cykelklubb, innebandy, orientering

Tånga Heds Camping, vandrarhem och evenemangsanläggning är Vårgårdas största besöksmål och här arrangeras varje år många olika typer av evenemang. Allt från hundutställningar till konserter och mässor. Här finns också Tångahallen, en inomhushall med en sjumannaplan täckt med konstgräs.

I kommunen finns det en högstadieskola och en gymnasieskola. I centralorten finns 3 låg- och mellanstadieskolor och på landsbygden finns ytterligare fyra skolor. Utöver detta finns det flera förskolor. Just nu byggs en ny modern lågs- och mellanstadieskola i centrala Vårgårda.

Avstånd Landvetter: 45 minuter
Avstånd Borås: 40 minuter
Avstånd Göteborg: 45 minuter

Rulla till toppen