Ulricehamn

Välkommen till en plats med något för just dig, där naturen och stadslivet finns sida vid sida. Där du kan skapa det liv du drömmer om, vem du än är och vart du än vill i livet. Ulricehamn är känt för sitt genuina och pittoreska centrum omgivet av en landsbygd med möjligheter, en landsbygd att älska. Kom närmare staden med de stora möjligheterna. Kom närmare Ulricehamn.

En innovativ plats att driva och utveckla företag på

I Ulricehamns kommun finns cirka 3 000 företag. Näringslivet är differentierat och det finns många företag inom tillverkning, bygg och handel. Ulricehamn har detaljplanerad industrimark till lågt pris jämförelse med närliggande orter.  Allt fler företag hittar hit och det går bra för de befintliga företagen.

För att säkerställa att företagen i framtiden ska ha tillgång till personal med rätt kompetens så arbetar Näringsliv Ulricehamn för att stärka samverkan mellan näringsliv, skola, högskola och övriga regionala branschorganisationer. Ett nära samarbete med kommun, näringsliv och näringslivsorganisationer ser Näringsliv Ulricehamn som en jätteviktig del i deras arbete för att skapa ett starkt och långsiktigt hållbart näringsliv. De arbetar för att utveckla och stärka Ulricehamn och företagsklimatet i Ulricehamns kommun.

De senaste åren visar på en tillväxt av företag inom besöksnäringen och tillsammans med dessa entreprenörer arbetar Näringsliv Ulricehamn aktivt med utveckling av besöksprodukter och upplevelser. Tillsammans med branschorganisationer, fastighetsägare och näringsliv skapas en positiv handelsutveckling i kommunen. Att det i kommunen finns en bredd av många småföretag har visat sig vara en styrka i en föränderlig värld.

Ulricehamn har ett väldigt bra strategiskt läge med 1 timme till hamnen i Göteborg och 45 minuter till flygplatsen i Jönköping och Landvetter. Dessutom ligger vi utmed motorvägsstråket mellan Göteborg och Stockholm.

Upptäck Ulricehamn

Kom ut till sjöar och kuperad skog där kvalitetssäkrade skid-, cykel- och vandringsleder avlöser varandra. Hitta din utsikt över sjöar och slätter och upplev Västsveriges och Sveriges sydligaste Vasaloppscenter. Kombinera naturen med Ulricehamns charmiga stadskärna. Låt historien om Gårdarna runt Sjön ta dig runt i naturen på cykel och kombinera ett stopp vid Gällstad.

Ulricehamn växer som evenemangsstad. Hos oss arrangeras allt fler och större evenemang som lockar publik från stora delar av södra Sverige. Allt från FIS Cross-Country World Ulricehamn med över 60 000 besökare till Västgötaloppet, Smaka på Ulricehamn och Ulricehamn Pride med flera.

Ulricehamn erbjuder dig som besökare ett brett utbud av aktiviteter. Här är det cykel, vandring och fantastiska träningsmöjligheter som står i fokus. I Ulricehamn finns det 95 km bilfria och asfalterade banvallar som finns till för både cykling, promenader och rullskidor. Ulricehamn har tagit plats som en viktig destination som många väljer när det gäller träning och tävling. Här hos oss på Lassalyckan, ett officiellt Vasaloppscenter, finns bland annat ett av Sveriges modernaste idrottscenter. Lassalyckan är en unik anläggning med mycket goda träningsmöjligheter året om för både elit och motionärer. Här finns spår och leder sommar som vinter.

Ulricehamn Ski Center – Ett av de bästa och populäraste ställena för vintersport i södra Sverige. Här hittar du en komplett vintersportanläggning med åtta nedfarter och bra skidåkning för hela familjen.

I Ulricehamn, med sina nästan 25 000 invånare, kan du kombinera ett attraktivt boende med goda och växande arbetsmöjligheter. Vill du bygga ditt eget drömboende med närhet till skidbacke och golfbana, hitta en sjönära lägenhet eller bo i radhus med bästa orienteringsläge? Det kan du göra här!

 

Skolor och familjeliv

Ulricehamns kommun finns det 16 kommunala förskolor, 11 skolor har klasser upp till årskurs 6, två skolor årskurs 7-9 och en gymnasieskola. Vi har bra pendlingsavstånd till högskolor i Borås, Jönköping, Skövde och Göteborg.
I kommunen finns här även flera idrottshallar, fotbollsplaner, sim- och ishall, 14 kommunala badplatser, ridhus och tennisbana. I Ulricehamns kommun finns det 63 lekplatser.

Avstånd Landvetter: 45 min
Avstånd Borås: 20 min
Avstånd Göteborg: 60 min

Avstånd Jönköping: 40 min

Rulla till toppen