Herrljunga

Herrljunga är slingriga grusvägar i underskön natur och samtidigt ett kommunikationsnav vid Västra Stambanan och Älvsborgsbanan, med närhet till både Stockholm och Göteborg.

I Herrljunga finns trygghet, närhet och varierad natur. Här är det gott att leva!

Kommunen har ett stort antal framgångsrika företag och Herrljunga har under flera år placerat sig bra på Svenskt Näringslivs företagsranking, nu senast på 11:e plats av Sveriges 290 kommuner. En satsning på att utveckla fibernäten på landsbygden pågår, vilket gör det möjligt att bedriva verksamhet även på mindre orter.

Byskolorna, med små grupper, på landsbygden ger barnen en lugn och idyllisk miljö. Altorpsskolan, med cirka 300 elever, är Herrljungas högstadieskola, och Kunskapskällan är den lilla gymnasieskolan med de stora möjligheterna. Den ligger i Sveriges toppskikt i Sveriges Kommuners och Landstings Öppna jämförelser.

Herrljunga stationshus är som ett nav för kommunikationsmöjligheterna i Herrljunga. Här möts Älvsborgsbanan och Västra stambanan. Med snabbtåg tar det cirka två och en halv timma till Stockholm, och till Göteborg cirka 50 minuter. Det vackra stationshuset, som byggdes på 1860-talet, är numera ombyggt och inrymmer butik, restaurang och flera olika företag.

Vi har en varierad natur med vandringsleder, pittoreska samhällen, badplatser, fiskesjöar och ån Nossan som rinner genom kommunen. Föreningslivet är mycket starkt, och Herrljunga Hembygdsförening utnämndes 2018 till årets hembygdsförening i Sverige.

Avstånd Landvetter: 60 minuter

Avstånd Borås: 45 minuter

Avstånd Göteborg: 60 minut

Rulla till toppen