Tranemo

Tranemo. Bakom namnet döljer sig ett myller av små starka samhällen, byar, en entreprenörsanda med gröna näringar och många färgstarka invånare. Här finns närheten till Borås, Göteborg och Gislaved, till Landvetter tar du dig på 50 minuter.

Tranemo är en del av Sjuhäradsbygden och Västsverige där textil och knallar speglar kulturen i samhället.

Entreprenörsandan och framtidstron blandat med mänsklig omtanke om varandra och naturen gör Tranemo till en sammansvetsad kommun med en Tranemoanda. Arbetslösheten är låg och det finns gott om arbetstillfällen. Vårt äldsta företag grundades 1740. Tranemoandan avspeglar sig även i vårt fantastiska föreningsliv. I Tranemo är invånarna ovanligt friska. Stor del av näringslivet ligger inom industri men även flertalet små och driftiga entreprenörer samt ett fantastiskt jordbruk.

Näringslivet och kommunen engagerar sig för framtiden och i kompetensförsörjningsfrågor genom att erbjuda lärlings- och praktikplatser till eleverna på Tranemo Gymnasieskola. Vi jobbar för att få våra ungdomar att stanna eller komma tillbaka efter avslutad utbildning. Ungdomarna är framgångsrika inom Ung Företagsamhet och som Sommarlovsentreprenörer.

I Tranemo finns närheten till det mesta utan köer och trängsel. Här finns vacker natur, gröna näringar med Tranemoanda, spännande historia med ett blomstrande kulturliv, en rogivande stillhet och tranor naturligtvis.

Avstånd Borås: 30 minuter

Avstånd Gislaved: 20 minuter

Avstånd Landvetter: 50 minuter

Scroll to Top