Borås vy

Tillväxtregion

I Boråsregionen är det enkelt att leva och spännande att jobba. Här är vägarna korta mellan jobb och fritid, mellan stadsliv och naturupplevelser och mellan människor, idéer och affärer. Här finns en tillverkningsindustri i världsklass, expertis inom e-handel och logistik, unika testbäddar för fordonsindustrin och en textilindustri med absolut spjutspets inom cirkulär design, textil och mode.
Närhet till järnväg, flyg och hamn gör att både människor och varor
enkelt färdas ut i världen och tillbaka.

Här är vi entreprenörer i själ och hjärta, och tillsammans formar vi en av Europas mest kreativa och innovativa tillväxtregioner. Välkommen till Boråsregionen.
Korta vägar till långsiktiga affärer

Nyheter Business region Borås

INVESTERA OCH ETABLERA

Ökat samarbete kring etableringar för grön omställning

Västsverige är en av de regioner i världen där det satsas mest på investeringar i forskning och utveckling i förhållande till ekonomins storlek, där industrin ...
Läs mer→
diagram som visar hur företagsklimatet utvecklats
Nyheter

Glädjande resultat

23 maj kom resultatet av Svenskt Näringslivs undersökning av det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner. Glädjande att se att arbetet som görs i våra medlemskommuner ...
Läs mer→
INVESTERA OCH ETABLERA

Ett steg närmare batterifabrik i Lockryd

Logistea har idag tecknat ett samarbetsavtal med FREYR Battery AS avseende fördjupat arbete för etablering av battericellsproduktion i Svenljunga.   “Vi är väldigt glada över ...
Läs mer→
Lockeryd batteri
INVESTERA OCH ETABLERA

Internationell battericellstillverkare i Lockryd

Äntligen kan vi i Business Region Borås få dela med oss av nyheten om vad som är på gång i Lockryd, Svenljunga! Vi är så ...
Läs mer→

 

Företagsstart Sjuhärad är en ideell förening med säte i Borås som syftar till att stödja nyföretagande i Sjuhäradsregionen.

Mer Information

VÅRA FOKUSOMRÅDEN

Textil Borås

Textil

I Boråsregionen finns Europas absoluta spjutspets inom cirkulär design, textil och mode med Science Park Borås, Textile Fashion Center och Textilhögskolan.

Här har den textila industrin under lång tid utvecklat kreativitet, kompetens och innovation. Idag är vi Norra Europas största kluster inom textil produktion, och här finns goda kontakter inom transport, distribution och smarta e-handelslösningar.

Automotive Borås

Automotive

Boråsregionen har lång erfarenhet av bilbranschen och här finns flera världsledande företag och underleverantörer med unika testbäddar för framtidens fordonssäkerhet. Här utvecklas bland annat trådlösa kommunikationssystem, autonoma fordon och aktiva säkerhetssystem. Så du som etablerar eller investerar i vår region har direkt närhet till det innovativa kluster inom forskning och utveckling som bygger framtiden.

Tillverkningsundustri Borås

Tillverkningsindustri

I Boråsregionen verkar du som företag sida vid sida med en tillverkningsindustri i världsklass. Här finns specialister inom metall och plasttillverkning, verktygstillverkning och underleverantörer till bilindustrin. Vi arbetar för en innovativ och hållbar industri där du alltid har nära till nätverk, projekt och utbildningar.

Handel och logistik i Borås

Handel och logistik

I Boråsregionen finns en lång erfarenhet av handel, som idag utvecklats till en expertis inom e-handel och logistik. Här finns distributionsnät till de skandinaviska länderna, Baltikum och större delen av länderna i Östeuropa. Här finns så gott som alla kända logistikföretag representerade. Tillsammans har vi en gedigen kompetens för att utveckla inbyggda system, infrastruktur och molntjänster, mobilteknologi, logistik och transport. Så oavsett vad som är ditt företags nisch så är du nära tekniken och logistiken som hjälper dig att nå ut i världen.

Förbättrat företagsklimat utbildningar

Välkommen till våra träffar kring Förbättrat Företagsklimat i Sjuhärad. Vi bjuder in alla våra åtta kommuner till fem pass under 2020 och 2021 där vi tillsammans ska jobba för ett förbättrat företagsklimat i hela Boråsregionen. Projektet finansieras av tillväxtmedel från Boråsregionen och driva av Business Region Borås.

Inget evenemang hittades!

Tidigare Utbildningar

Nedan ser du våra tidigare utbildningar som vi genomfört.

BRB_del1
Vad är ett bra Företagsklimat, hur mäter man det? Träff 1
traff_tva_foretagsklimat
"Företagen och kommunen" Träff 2
Boras_stream_3
Regelförenkling, Träff 3
traff4_boras
Effektiv förvaltning och Service i Myndighetsutövningen, Träff 4
stream
Resultat kring Företagsklimat för Sjuhärad som region, Träff 5

Företagsjouren Sjuhäradslyftet 2021

För dig som är företagare i regionen och som möter stora utmaningar på grund av Corona finns nu extra stöd. Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund tillsammans med medlemskommunerna erbjuder nu kostnadsfri rådgivning till alla våra företag. För mer information se Företagsjouren på länk nedan-

Om Business Region Borås

Business Region Borås har en unik position i Sverige inom entreprenörskap och affärsutveckling. Här finns redan idag väletablerade e-handel- och logistikföretag tillsammans med spännande startups, lärosäten och forskning. Här får du alla förutsättningar för att investera och etablera din verksamhet.

placeholder

Etablera och investera

Vi erbjuder en snabb, kostnadsfri och konfidentiell service. Via oss får du direktkontakt med regionens åtta kommuner.

growth

Starta och utveckla

Vill du ta nästa steg med ditt företag eller din idé, men vet inte hur? Vi har samlat regionens alla aktörer som kan hjälpa dig.

bank

Samverka

Boråsregionen präglas av engagemang, här hittar du regionens testbäddar, nätverk och mötesplatser samt företagskluster

Leva och bo i regionen

Våra olika kommuner är unika i sig, söker du fart och fläkt eller naturens lugnande miljöer. Boråsregionen har närheten till allt och kan ta dig vidare ut i världen på under en timma via Landvetter Flygplats.

Rulla till toppen